Tillbaka på diet

Både jag och S har gått på diet sen i januari. För några veckor sedan tappade jag dock motivationen till att fortsätta räkna kalorier. Då hade jag nått nästan ända ner till min målvikt, endast 0,8 kg saknades. Men jag kände mig nöjd. Jag fick massor med kommentarer om hur smal jag hade blivit och några gick så långt som till att säga att jag absolut inte borde gå ner mer. Strax efter det kom påsken. Självklart ska man äta godis på påsk! Jag satte i mig flera kilo tror jag. Och sen var sockersuget tillbaka. Det har blivit ganska mycket godis och fikabröd på sistone. Och jag har märkt att min mage börjat bli rundare igen. Så i förra helgen när jag och S var hos min mormor och blev serverade fika flera gånger dagligen så bestämde vi oss för att nu på måndag kör vi seriöst igen, båda två. Nu är jag inne på femte dagen i rad med kaloriräkning och än så länge går det mycket bra. Har snittat på 700 kcal underskott per dag mån-torsdag och ska försöka hålla i det. Troligtvis kommer jag unna mig något litet i helgen, en chokladkaka eller lite glass och ett glas vin, men utan att det får gå till överdrift som i påskas.

Nu är det dags för lunchlöpning. Ciao!

Men kom igen!

Ja det gick ju bra det här! ;) Jag vill ju blogga, men jag glömmer bort att göra det, haha.

Igår släpade jag med S på bio. Vi såg The Ghost Writer. Filmen var okej, bra underhållning men inget mästerverk. Lite väl simpelt och abrupt slut. S fick faktiskt förklara slutscenerna för mig för jag hängde inte med helt. Skönt också att filmen var så oblodig (från 7 år). Kul att se Kim Cattrall i en seriös roll, har nog bara sett henne i SATC tidigare.



Jag köpte rabattkort för några veckor sen och har nu som mål att försöka se en film minst var tredje vecka. Jag är för rastlös för att se på film hemma, så det blir inte så mycket tittande. Jag tror alltid att jag har världens bästa simultanförmåga och försöker surfa, städa diska, måla naglar och jag vet inte allt - men filmen blir det inte så mycket tittat på. Därför gillar jag bio. Full koncentration. Lagom bekväma stolar (hemma lägger jag mig bekvämt tillrätta i soffan... och somnar). Få distraktionsmoment (har kommit på att man ska sitta långt fram så slipper man de som pratar filmen igenom eller sitter och fipplar med mobiltelefonerna).

Före bion gick vi som vanligt och åt hälsotallrik på Kofi på Drottninggatan. Det har blivit en klassiker. Ingen av oss känner så bra till café- och restaurangutbudet i city, så när vi ska ha nåt snabbt hamnar vi oftast på Kofi. Hälsotallriken är riktigt bra. Du får en kycklingfilé, bulgur (går att byta ut mot pasta, klyftpotatis eller mer sallad), blandad grönsallad samt tzatziki, hummus och keso. Med klyftpotatis eller bulgur går portionen på ca 600 kcal, och utan på ca 450 kcal. Jag lyckades stå emot godissuget hela kvällen och tog två knäckemackor med smör till kvälls istället.

Ingen träning igår, inte ens cykel till jobbet. Passande nog sammanföll träningsvärk och snöfall så jag valde att ta vilodag. I dag ska det dock ut och springas i solen. :)

Min helg i Visby

Jag älskar Visby! Så praktiskt då att min pojkvän bosatt sig där, i innerstaden till och med. Jag tillbringade helgen som var där. S skrev högskoleprovet och jag shoppade loss under tiden. Vet inte vad det är med Visby för jag blir alltid så shoppingsugen när jag är där. Fast jag har tillgång till samma butiker i Stockholm.

Här är vad jag lyckades inhandla under lördagen:
.Ett par replayjeans (reapris 699, ord.pris 1299)
.Två par crockerjeans (299 + 399 kr)
.Två toppar från JC med puffärm; en randig och en prickig
.Måttsats för bakning, från Rice
.Jättesöta dessertgafflar från Rice
.Jordgubbssnoppare (snart är det sommar! <3)
.Grapefruktsked
.Söta påsklämmor
.Två flaskor Zinfandel vin
..Och sist men inte minst - en iPhone!

Min gamla telefon har jag haft i nästan 4 år. För 3 år sen gick en högtalare i telefonen sönder så att det inte gick att höra något vid samtal, vilket tvingat mig att använda handsfree ända sen dess. Och varje gång det ringer är det samma visa - oj det ringer, måste rota fram telefonen ur väskan, var är handsfreen nudå? Oj den har trasslat in sig. Måste få loss den och få upp den till öret. Nej jag hann inte. Jäklar! Så kan man faktiskt inte ha det.

Jag hade skjutit upp mobiltelefonköp i över ett halvår nu, tyckte inte det var nödvändigt eftersom jag har en jobbmobil också, men så pajade min jobbmobil i torsdags och då fick jag nog! Efter mycket velande men också mycket noggrannt övervägande blev det till slut en iPhone. Det som talade emot var att jag hade velat ha en bättre kamera (fler mp samt blixt), men det som vägde över var att jag redan kör Mac och S har också både Mac och iPhone, så i och med mitt nya förvärv blir vi mer kompatibla. Nu kan vi t.ex. synka våra kalendrar automatiskt. Det är ett väldigt stort plus när man har pojkvän som jobbar på annan ort på oregelbundet schema. Det är helt omöjligt att ha i huvudet när han är hemma och när han är borta. Dessutom har iPhone funnits rätt länge nu så det är liten risk för buggar och Apple gör stabila produkter - vilket jag verkligen inte kan säga om Microsoft.

Helgen gick inte bara ut på att shoppa, även om man lätt kan tro det. Vi åt också väldigt god mat. På lördagen lunchade vi på Ryska Gården, ett av mina favoritkaféer, beläget vid Stora torget. Där serverar de (till synes) traditionell gotländsk mat. Kaféet är inrymt i ett sött litet hus som inhyste en rysk handelsgård på medeltiden. Väggarna är dekorerade med väggmålningar från 1700-talet. De tar inte kort och man får gå ut för att gå på toa. Vi åt gotländsk pytt till lunch, vilket innebar rotfrukter som ångats och sen grillats samt rökt fårkött och starkt sidfläsk. Hela rätten luktade brandrök. Det var jättegott och S var helt lyrisk efteråt. Ja vi älskar god mat båda två. Finns inget bättre!

På kvällen var vi bjudna hem till ett par av S kollegor på middag. Vi serverades fantastiskt goda revbensspjäll och en härligt krämig rotfruktsgratäng. Till det drack vi vinet jag köpt tidigare under dagen. Till efterrätt blev det hemgjord hallonsorbet. Efter maten blev det TP. Efter en lång och segdragen match, där vi kunde konstatera att det finns väldigt mycket som vi inte vet, så segrade jag och S äntligen vid 02 och tackade för oss kort därefter. Det var en fantastiskt trevlig kväll och att tiden går fort när man har roligt stämde verkligen.

Söndagen var inte lika lättsam och roligt tyvärr. Vi sov första halvan av dagen. Sen var det dags att sätta igång och arbeta. S granne hade tagit ner ett valnötsträd som stod i hennes trädgård och eftersom S älskar att snickra och gör det väldigt seriöst så hade han ordnat så att han kunde få ta med sig de fräscha delarna av stammen för att göra plankor av. Vi fick börja med att åka runt och jaga en bil med dragkrok då den vi skulle ha lånat helt plötsligt inte var tillgänglig. Sen for vi och hämtade släpvagn. Köpte med oss jättegoda baguetter från Ryska Gården innehållandes rökt fårkött och fårost, vilket fick bli lunch. Sen började arbetet med att bärga stockarna. Det gick så där. De största bitarna fick vi lämna, men vi fick ändå med oss en hel del.

Sen åkte vi till en man med såg som S fått kontakt med. Meningen var att vi skulle lämna virket där och så skulle S åka dit en dag i veckan och såga upp stockarna till plankor. Men de var så ivriga så de satte igång och såga direkt. Och jag säger bara det - har nog aldrig frusit så mycket på Gotland som den här helgen! Det var helgrått, dimmigt, och blåste kalla fuktiga vindar från havet som gick igenom precis alla kläder. Burr! Så medans "pojkarna" sågade så satte jag mig i bilen och lekte med mina telefoner. Det tog nästan två timmar, och bilen hann bli rejält kall under tiden! Klockan var närmare 21 när vi kom tillbaka till Visby så vi åkte och köpte gott bröd och pålägg, och sen gjorde S lyxiga smörgåsar till mig medan jag stod i duschen och återfick värmen. Jag är kanske inte riktigt klok som stod ut med den här dagen, men vad gör man inte för den man älskar? Nästa helg är det S som följer med mig för att besöka min mormor, men det hoppas jag inte ska behöva innebära några uppoffringar för någon. Han sa ja helt frivilligt redan innan jag berättade att man passerar Haglöfs Outlet på vägen ;)

Lättlagad fisksoppa med saffran

Vi lagade en så fantastiskt god soppa igår så jag känner att jag måste dela med mig. Den var till utförandet lite lik en bouillabaisse, men simplare (jag vet faktiskt inte exakt hur man gör en bouillabaisse). Så här gjorde vi:

Ingredienser:
2 laxfiléer
1 pangasiusfilé
1 burk kräftstjärtar i spad (hade inga räkor)
3 morötter
1 gul lök
några vitlöksklyftor (vi började med en och tillsatte mer efter avsmakning)
ca 2 dl vitt vin
1 förpackning saffran
fisksås
en burk lätt crème fraiche
några dl vatten
lite olivolja (till att fräsa löken)
salt, svartpeppar och cayennepeppar

Tillvägagångssätt:
Skiva löken och morötterna och finhacka en vitlöksklyfta
Fräs alltsammans i en gryta i lite olivolja
Tillsätt vin, vatten, crème fraiche och saffran
Låt puttra ca 10 min
Smaka av med salt, peppar och fisksås. Pressa i fler vitlöksklyftor om så önskas.
Skär fisken i ca 2 cm stora kuber
Häll av spadet från kräftstjärtarna men spar lite som hälls i soppan
Tillsätt fisken och låt koka ett par minuter tills fisken är genomkokt
Ta av från plattan och rör ner kräftstjärtarna
Servera genast

Vi åt fisksoppan tillsammans med en grov baguette som vi skivat på snedden och rostat i ugnen. Supergott!


I'm still standing

Nu är jag tillbaka igen. Det blev inget Vasalopp om någon undrar, jag la ner den idén. Det var många olika faktorer som spelade in, men genomgående var att det inte kändes roligt och det är faktiskt ingen vits att åka ett 90 km långt lopp på skidor om man inte känner någon som helst glädje inför det.

Två stora förändringar har skett i mitt liv sedan december. Den första är att jag och min pojkvän håller på att bli sambos i hans lägenhet. Det innebär att jag överger min lilla stad där jag bott i snart två år, för att bli stockholmare på riktigt. Det känns riktigt bra.

Den andra förändringen är att jag blivit med gymkort på Balance Gym. Från att ha sprungit utomhus i ur och skur 4 ggr/vecka varvat med oregelbundna besök på F&S eller lokala gymmet som erbjöd spinning, step och boxercise så har jag nu blivit en riktigt seriös gymtjej. Jag är nog på gymmet i snitt 4 dagar per vecka sedan årsskiftet, och det är då medräknat de dagar jag är "hemmahemma" och inte har tillgång till Balance. På gymmet brukar jag köra löpning, spinning och crossfit för kondition samt gymövningar, kettlebells och core för styrka. Jag har till och med tagit hjälp av PT för att få ett eget träningsprogram för att stärka mina struliga axlar. Utöver gymmandet försöker jag springa utomhus minst en gång i veckan samt promenera eller cykla till och från jobbet (7,5 km en väg). Jag och pojkvännen har också tagit itu med våra matvanor och tack vare detta gått ner drygt 5-6 kg var sen årsskiftet. Jag har lyckats fixa 4 magrutor och är mycket stolt över dem, men har ändå en del ytterligare att slipa på innan jag är nöjd.

Ikväll blir det kettlebellsträning med några kollegor, därav bilden. Jag kan dock lova att vi samtliga kommer ha mer kläder på oss än mannen på bilden. Tror inte Balance, eller Bälans som jag brukar säga, är riktigt okej med att medlemmarna tränar i bodybuilderkalsonger...


RSS 2.0