These are a few of my favourite things

Ja idag på lunchen lyckades jag kombinera några av mina favoritsaker. Löpning, sol, hav, Rammstein. Solen stekte mig i ansiktet medans jag sprang, riktigt skönt! Rammstein i lurarna på hög volym. Detta var tredje löppasset på fyra dagar efter ett uppehåll på en månad (pga förkylning), så jag var lite osäker på om jag verkligen skulle springa. Men det gick helt enkelt inte att låta bli. Och bra gick det också. Den här vackra utsikten hade jag under rundan (lånad bild):



Detta var femte gången jag sprang med nya pulsklockan. Den är verkligen grym! Den visar hela tiden hur snabbt jag springer och vid varje hel kilometer vibrerar den och visar medelhastighet för senaste kilometern. När jag kommer tillbaka ansluter jag den till datorn så får jag fram en massa tabeller och kurvor över min löprunda + en karta som visar var jag har sprungit. Det enda konstiga med den är att den har problem att mäta höjdskillnader. Den anger alltid att jag tappat fler höjdmeter (i nedförsbackar) än vad jag tagit (i uppförsbackar), vilket är orimligt eftersom jag börjar och slutar på samma ställe. Idag skiljde det drygt 60 meter, vilket är väldigt mycket. Jag kan se i mina kurvor att den missar sista uppförsbacken upp till kontoret. Skumt.

Nu ska jag strax åka in till stora staden och träffa en kompis/kollega och några av hans bekanta. Det vankas AW. Och imorgon blir det också AW. Things could be so much worse right now!


Semester

Jag behöver semester. Komma bort från jobbet, hitta entusiasmen och ladda batterierna. Och faktiskt har jag ansökt om lite semester i december och utöver det har jag ytterligare semesterdagar sparade som jag funderar på att ta ut.


Min plan är att vintern ska komma tidigt i år (undrar om Outlook låter mig synka min kalender med vädergudens?). Jag åker till Idre 10-13 december. Där har snön förresten redan kommit, lyckliga de som bor där! Dagen efter lucia ska snön komma här nere (ja inte just här förstås, här vid havet blir det ju aldrig vinter, men inåt landet). Snön får inte komma för tidigt för jag vill inte ha snökaos på väg hem från Idre. Därefter får skidanläggningarna ett par dagar på sig att fixa till skidspåren så att jag kan börja åka på hemmaplan till fjärde advent-helgen. Sen tar jag semester de återstående dagarna innan jul och ägnar dessa dagar åt enbart skidåkning, julklappsshopping och lite övriga julförberedelser. Sounds perfect I must say! Direkt efter jul blir det Åre och en vecka garanterad vinter med förhoppningsvis fin skidåkning. Den här vintern ska jag åka mer än jag någonsin gjort tidigare. Och det behövs verkligen, jag råkar ju vara anmäld till Vasaloppet 2010...


Kan hända att jag tar ut den där semestern även om den beställda snöleveransen inte kommer i tid. Då kan jag springa och åka rullskidor istället. Det är faktiskt riktigt gött det också!


Seaside secrets

Många tankar. Få som lyssnar.

Det ska det bli ändring på.

RSS 2.0