Fy fan vad jag är bra!

Jag har sprungit min första ultramaraton! Jag tog mig runt Lidingö Ultras 50 backiga kilometrar på den ganska så fina tiden 5 timmar, 12 minuter och 56 sekunder. Så himla nöjd! Det var ett fantastiskt trevligt lopp med trevliga medlöpare och underbara funktionärer som peppade och hejade. Vädret var lite trist; kallt och blåsigt och på slutet även ganska blött, men det gjorde inte så mycket. Efter loppet blev det en lång varm dusch och så lång tid i bastun som jag orkade med. Redan då hade benen stelnat ganska så ordentligt. Alla rörelser gjorde ont och jag gick som en krabba. Påklädningen var svår. S fick komma och hämta mig och jag satt som på nålar i bilen för varenda muskel på baksidan antingen krampade, ilade eller brände. Ajaj, jag körde nog liiiite för hårt va! Mina ben hatade mig! Idag, två dagar senare, är de fortfarande förbannade men det går ändå åt rätt håll. Jag kan förresten verkligen rekommendera kompressionsstrumpor (som stödstrumpor fast sitter åt mer runt vaden). De gör underverk för stumma trötta griniga vadmuskler! Igår morse kunde jag inte räta ut benen helt, men så drog jag på mig strumporna och det var som att ha ett par nya vader. Visst är de fortfarande ömma, men mycket mer samarbetsvilliga. Jag har lovat mina ben att inte utsätta dem för några flera långa pass på ett bra tag nu, men kan ändå inte låta bli att snegla på andra uppkommande långlopp. Jag älskar att springa! Och ja jag är galen ;)

Vad jag har insett denna helgen:
1. Kompressionsstrumpor är guld!
2. Jag har världens bästa pojkvän och sambo! Han har servat mig, lagat mat, peppat, skjutsat, hämtat, masserat, stått ut med att hela lägenheten stinker tigerbalsam, osv osv. Och han är stolt över mina prestationer. Äkta kärlek!
3. Mannagrynsgröt finns att köpa på tetra och är riktigt bra mat under träningspasset.
4. De som springer ultra regelbundet är sjukt vältränade. Vad sägs om segrartid 3:30 i herrklassen! Crazy! Skulle tro att de inte har en bråkdel av den träningsvärk jag känner heller.
5. Man förbränner väldigt många kalorier på att springa i 5 timmar, och det är inte lätt att äta ikapp efteråt när man är tröttare än tröttast. Jag gjorde dock mitt bästa och satte i mig bl.a. proteindryck, ostkaka, hemgjord pizza, godis, glass och chips. Även dagen efter. Jag har bestämt mig för att jag får fortsätta frossa till dess att träningsvärken släppt ;)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0