Tung vecka, nya tag, cykelvurpor och snart utrikes

Har haft en riktigt jobbig vecka tyvärr. Semestern blev inte som den borde ha varit. Det var mycket som gick fel. Många känslor som kom upp till ytan som jag inte visste att jag kände. Träningen fungerade inte pga problem med magen och jag sov dåligt hela veckan = jag blev ett vrak! Men i fredags kom jag äntligen hem. Då var jag 16 timmar försenad eftersom flygplanet jag skulle ha flugit med på torsdag kväll gick sönder precis innan så den flygningen blev inställd. Känns dumt att bli så mycket försenad när en flygning som skulle ha tagit 35 min blev inställd, men så var det med det. Jag kom hem, det var det viktigaste.

Sen tog jag nya tag. Jag åkte till Pedalogerna och köpte min vackra helt underbara nya mtb - Kona Blast. Avstod från att ta premiärturen och åkte istället in till city. Prio #1 var att hitta cykelskor eftersom Pedalogerna inte hade några i min storlek, men jag misslyckades med det uppdraget. Dock hittade jag en massa annat trevligt, som ett par nya gladiatorsandaler (mina gamla som hängt med i 14 år!!! gick i graven i Visby), träningsjackan Haglöfs Shield som jag dregglat så länge över, en pocketbok att ta med till Österrike och en militärgrön höstjacka. Jag tog middag på sushistället inne i Kungshallen - stor sushi och ett glas vitt, och sen blev det bio. White material. Lite för allvarlig och hemsk för att jag skulle kunna ta in just denna dag. Sen åkte jag hem och sov och gissa om jag sov gott!

Igår var jag in på Bromma Skidsport som trots namnet också säljer cykel- och vattensportprodukter (ex surfingbrädor). De hade mtb-skor i min storlek så jag köpte mig ett par och åkte hem och skruvade ihop allt. Sen blev det dags för premiär. Hade läst på nätet om en stig nära Drottningholm, Fornstigen, som skulle passa för mtb-åkning. Jag bestämde mig för att försöka med den då jag bor ett par km från Drottningholm. Övade på vägen dit på att få i och ur SPD-blocken i tramporna. Lite småknepigt. Sen hittade jag min stig. Drygt två meter (!) in på stigen kom första vurpan. Det började med en uppförsbacke och jag hade alldeles för hög växel i. Jag hann inte växla ner och lyckades inte få loss fötterna när jag skulle sätta ner ett ben och stödja mig på. Jag hoppade upp och fortsatte. Hade nog inte cyklat mer än 20 meter så kom nästa vurpa. Återigen för att jag ville sätta ner en fot men inte hann få loss skon från pedalen. Ungefär halvvägs på slingan, som gick blandat på skogsstigar (mest) och lite grus- och asfaltsvägar, så tappade jag bort fortsättningen av stigen och beslöt mig för att börja vända hemåt. Då hade jag varit ute i nästan två timmar och kommit upp i 5 vurpor. Händer och knän värkte. Jag valde asfalt tillbaka och tränade på att köra fort. Total tid för passet blev 2 h 22 min och distans 26 km. Drygt hälften var terräng. Trots vurporna och besvikelsen över att inte vara en naturbegåvning på mtb ;) kände jag ändå att jag lärde mig mycket och klarade vissa partier på slutet riktigt fint. Hade inte riktigt förstått hur tekniskt krävande det är att cykla i terräng! Jag firade på kvällen med fransk potatissallad, rökt lax, vin och glass. Mhmm!

I dag är jag en ärrad kämpe. Benen är fulla med rivsår och blåmärken. Händerna värker, jag höll alldeles för hårt i styret och det känns i musklerna. Knäna ömmar vid vissa rörelser - hoppas det inte är allvarligt! I dag ägnas dagen åt att förbereda morgondagens resa. Strax efter kl 10 i morgon förmiddag flyger jag mot Wien. Woho! Har skrivit ut bokningsbekräftelser, tågbiljetter och Lonely Planets kapitel om Österrike (så himla smart att man kan köpa enskilda kapitel ur en bok som pdf och slippa släpa på hela boken!). Är lite sur för att mina endagslinser som jag beställda för över en vecka sedan inte hunnit komma. Vill helst ha såna när jag reser. I dag lyckades jag, efter två dagars sökande, i alla fall få tag på en reseförpackning med linsvätska. Har lite saker kvar att bocka av på att-göra-listan innan avresa, men inget stort. Behöver bestämma vad jag ska ta med för kläder, det är väl typ det. Borde träna framåt kvällen när det blir lite svalare. Lätt löpning är planen, om inte knäna protesterar. Sen kanske jag åker ut till mina underbara svärisar i kväll och övernattar där. De bor nära flygplatsen så det är praktiskt.

Nej nu måste jag återgå till sysslorna. Ciao så länge!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback